Home | Actueel

Kerstloterij 2017

Ook dit jaar houdt de stichting Friens of Young Bethlehem een kerstloterij voor een specifiek project van het Arab Educational Institute (AEI) te Bethlehem.
Als deel van een interreligieus (moslim-christelijk) leerproject, dat al jaren loopt, heeft het AEI nu het plan om een community campagne te organiseren rond het thema 'hygiëne'. Op en vanuit scholen zullen leerlingen een activiteit bedenken, uitvoeren en propageren om de directe leefomgeving schoon te houden en de waardering voor hygiëne te bevorderen. Wie op de West Bank rondloopt, merkt onmiddellijk op, dat het schoonhouden van straten en steden allerminst vanzelfsprekend is, terwijl dat thuis wel degelijk gebeurt. Lees in dit verband de bijlage van Toine.

Heel bijzonder is dat elk jaar meer kunstenaars werk ter beschikking stellen als prijzen voor de loterij. Dat betekent ook, dat de kans op het winnen van een prijs vele malen groter is dan in welke andere loterij ook. Marian Evers, Ada Krowinkel, Lidy Meier en Paul van Teeffelen stellen (weer) belangeloos een kunstobject, schilderij of beeld ter beschikking. Zie bijgaande foto's. De gang van zaken is dat de winnaar van de eerste prijs de (eerste) keus heeft uit een van de vier kunstwerken, de winnaar van de tweede prijs heeft de keus uit een van de drie overblijvende kunstwerken etc. De kunstwerken worden bij winst thuis bezorgd, waar U in Nederland ook maar woont! Het vorig jaar leverde dat onder meer een reis naar Noord Groningen op.

  

 

"Poedel met roeptoeter"
(Paul van Teeffelen)

Egyptisch marmer
Afmetingen:
bxh: ca. 20 x 58 cm

"Zonder Titel"
(Marian Evers)

twee stuks keramiek met
speciale glasplaatjes
Afmetingen bxdxh:
ca. 33 x 35 x 50 cm

  

 

"Wandering Fields"
(Ada Krowinkel)

Materiaal: Acryl en mixed media
Afmetingen:
bxh: ca. 40 x40 cm

Palestina
(Lidy Meier)

Olieverf op canvas
Afmetingen:
bxh: ca.70 x 40 cm

U kunt meedingen naar deze kunstwerken door € 10,= of een veelvoud van dit bedrag onder vermelding van "kerstloterij" en uw emailadres, waarbij "@" vervangen moet worden door "AT" (@ wordt namelijk niet geaccepteerd bij omschrijving) over te maken op onze Bankrekening: NL92 INGB 0004 1927 41 t.n.v. de Stichting "Friends of Young Bethlehem" te Gouda. Na ontvangst van het bedrag worden de lotnummer(s) naar U gemaild.
De trekking vindt plaats bij gelegenheid van onze bestuursvergadering van 5 februari 2018 en daarvan krijgt u bericht en uiteraard met een gelukwens als u gewonnen heeft.

return