Home | Actueel

Kerstloterij 2018

Ook jaar houdt de stichting Friends of Young Bethlehem een kerstloterij voor een specifiek project van het Arab Educational Institute (AEI) te Bethlehem.

Het Muur-informatiecentrum ('Wall Information Centre') in AEI's Soemoed Verhalenhuis in Noord-Bethlehem geeft stem aan Palestijnen die schade ondervinden van de zogenaamde afscheidingsmuur, die IsraŽl heeft opgericht op de bezette Westelijke Jordaanoever. Het centrum geeft daarbij bijzondere aandacht aan de verhalen van mensen. Het Centrum bepleit het recht op bescherming, veiligheid en ontwikkeling in overeenstemming met de beginselen van de mensenrechten en het internationale humanitaire recht.

Op het Muur-informatiecentrum wordt in 2019 een gesalarieerde jonge stafmedewerkster aangesteld, die diverse werkzaamheden zal uitvoeren.
Tijdens het jaar 2019 zal het Muur-informatiecentrum onder meer via het verzamelen en doorgeven van verhalen en achtergrondinformatie bijzondere aandacht besteden aan de volgende situatie: Het land ten noorden van het Graf van Rachel in Bethlehem maakt deel uit van een gebied van 6-700 hectare landbouwgrond dat gelegen is tussen Jeruzalem en Bethlehem. Vanwege 'veiligheidsoverwegingen' - het betreffende gebied wordt doorsneden door de Muur - heeft de IsraŽlische regering het gebied grotendeels ontoegankelijk gemaakt voor de 182 Palestijnse landeigenaren uit Bethlehem, Beit Jala en Beit Sahour. Sinds bijna 20 jaar kunnen ze, afgezien van korte periodes in het jaar, hun grond niet bebouwen of cultiveren. IsraŽl lijkt nu gebruik te maken van een oude Ottomaanse wet van voor de Eerste Wereldoorlog die bepaalt dat land dat drie jaar lang niet is gecultiveerd, 'staatsgrond' wordt. De landeigenaren wachten ondertussen al vele jaren op een beslissing van het IsraŽlische Hooggerechtshof over de juridische status van hun eigendom.

AEI waardeert uw steun ten zeerste. Met uw gift stelt u het AEI in staat voor een jaar lang een parttime stafmedewerkster in het Soemoed Verhalenhuis in dienst te nemen. Lees in dit verband ook de bijlage van Toine.

Heel bijzonder is dat elk jaar verschillende kunstenaars werk ter beschikking stellen als prijzen voor de loterij. Dit jaar zijn er drie prijzen. Gelet op het feit dat het om een kleinschalige loterij gaat, is de kans op het winnen van een prijs vele malen groter dan in welke andere loterij ook.
Deze keer stellen de kunstenaars Heleen Mos, Marlies Verda en Paul van Teeffelen belangeloos een schilderij of beeld ter beschikking.

  

 

"Zonder Titel"
(Marlies Verda)

Gemengde techniek
ca. 30 x 40 cm op doek

"Oud Verhaal 2015"
(Heleen Mos)

Olieverf op linnen
2-luik; ca. 2 x 40 x 40 cm

  

 

"Variaties op eigen thema ( 2 beelden)"
(Paul van Teeffelen)

Materiaal: Arduin
Afmetingen hxb: ca. 15 x 12 cm

De gang van zaken is dat de winnaar van de eerste prijs de (eerste) keus heeft uit een van de drie kunstwerken, de winnaar van de tweede prijs heeft de keus uit een van de twee overblijvende kunstwerken etc. De kunstwerken worden bij winst thuis bezorgd, waar U in Nederland ook maar woont! Twee jaar geleden leverde dat voor ons onder meer een reis naar Noord Groningen op!

U kunt meedingen naar deze kunstwerken door Ä 10,= of een veelvoud van dit bedrag onder vermelding van "kerstloterij" en uw e-mailadres (NB '@' vervangen door 'AT') over te maken op onze Bankrekening: NL92 INGB 0004 1927 41 t.n.v. de Stichting "Friends of Young Bethlehem" te Gouda. Het lotnummer wordt vervolgens naar U gemaild.

De trekking vindt plaats bij gelegenheid van onze bestuursvergadering van 28 januari 2019, daarvan krijgt u bericht en uiteraard met een gelukwens als u gewonnen heeft.

return