Home | Actueel

Kerstloterij 2020

Traditiegetrouw houdt de stichting Friends of Young Bethlehem ook dit jaar een kerstloterij voor een specifiek project van het Arab Educational Institute (AEI) te Bethlehem.

Dit jaar is gekozen voor lente- en zomerworkshops voor jongeren. De workshops zijn voor jongeren en vrouwen in Bethlehem om hun zelfvertrouwen te vergroten en om vanuit eigen kracht zich staande te houden in de wankele wereld waarin zij leven. In tijden van corona worden zij extra geconfronteerd met de crisis waarin zij normaliter al leven vanwege de bezetting. Het AEI springt op de bres voor deze groepen.

Het gaat om workshops voor drie groepen van 10-15 jongeren uit Bethlehem en omgeving. Zij komen vijf keer bij elkaar. Alle groepen zijn gemengd moslim-christelijk. Doel is bij de jongeren leiderschapscapaciteiten te ontwikkelen in de breedste zin van het woord. Met een ingezameld bedrag van 2.700,= kunnen deze workshops worden bekostigd.

Ook dit jaar stellen meerdere kunstenaars een object ter beschikking als prijs voor de loterij. Dit jaar zijn er weer vier prijzen, waarvan er drie uitgekeerd worden.

"Desert"
Ada Krowinkel

Afm.: 40 x 40 cm
Acryl op doek

  

  

"Touches of Red"
Lidy Meier

Afm.: 70 x70 cm
Olieverf

"Engeloog"
Paul van Teeffelen

Afm.: 25 x 25 x10 cm
Grijs marmer

  

  

"Zonder Titel"
Marlies Verda

Afm. 21 x 14,8 cm
Aquarel, potlood en inkt

De winnaar van de eerste prijs heeft de (eerste) keus uit een van deze vier kunstwerken, de winnaar van de tweede prijs heeft de keus uit een van de drie overblijvende kunstwerken en de derde prijs winnaar mag kiezen uit de twee overgebleven werken. De kunstwerken worden bij winst thuis bezorgd, waar u in Nederland ook maar woont!

U kunt er ook voor kiezen uw gift als donatie over te maken. In dat geval dingt u niet mee in de loterij. Daarentegen kunt u uw gift aftrekken bij uw belastingaangifte. U kunt dat bij uw betaling vermelden.

U kunt meedingen naar deze kunstwerken door 10,= of een veelvoud van dit bedrag onder vermelding van "kerstloterij" en uw e-mailadres (NB '@' vervangen door 'AT') over te maken op onze Bankrekening: NL92 INGB 0004 1927 41 t.n.v. de Stichting "Friends of Young Bethlehem" te Gouda. Het lotnummer wordt vervolgens naar U gemaild.

De trekking vindt plaats bij gelegenheid van onze bestuursvergadering van 1 februari 2021. U krijgt daarvan bericht en uiteraard met een gelukwens als u gewonnen heeft.

return