Home | Actueel

Kerstloterij 2022

Traditiegetrouw houdt de stichting Friends of Young Bethlehem ook dit jaar een kerstloterij voor een specifiek project van het Arab Educational Institute (AEI) te Bethlehem.

Komende zomer organiseert het AEI een traumacursus voor jongeren.
Zo'n 20-tal leerlingen van verschillende scholen in Bethlehem en omgeving kunnen deelnemen. Zij worden geselecteerd omdat ze als gevolg van de bezetting en ook de COVID-situatie te maken hebben met bijzondere psychisch-sociale problemen. De bijeenkomsten worden wekelijks begeleid door een pedagoog van een bevriende instelling.
De traumacursus zal, vanwege de bereikbaarheid, gegeven worden in het centrum van Bethlehem.
De kosten voor dit project (Psycholoog, coördinatie, reiskosten, etc.) zijn begroot op een bedrag van ca. € 3000,=.

Ook dit jaar stellen meerdere kunstenaars een object ter beschikking als prijs voor de loterij. Dit jaar zijn er opnieuw vier prijzen, waarvan er drie uitgekeerd worden.

"Zonder titel"
AnnaMarie Boudewijns

Afm.: 30 x 25 cm
Blauwe aquarelverf
zwarte inkt

  

  

"Mole with measles"
Ada Krowinkel

Afm.: 40 x40 cm
Acryl op Doek

"Vaas"
Iris Stolk

Afm.: ca. 30 cm hoog
Keramiek, geëmailleerd

  

  

"Consolidation"
Niek Vermeulen

Afm. ca. 20 cm hoog
Wit speksteen

De winnaar van de eerste prijs heeft de (eerste) keus uit een van deze vier kunstwerken, de winnaar van de tweede prijs heeft de keus uit een van de drie overblijvende kunstwerken en de derde prijs winnaar mag kiezen uit de twee overgebleven werken. De kunstwerken worden bij winst thuis bezorgd, waar u in Nederland ook maar woont!

U kunt er ook voor kiezen uw gift als donatie over te maken. In dat geval dingt u niet mee in de loterij. Daarentegen kunt u uw gift aftrekken bij uw belastingaangifte. U kunt dat bij uw betaling vermelden.

U kunt meedingen naar deze kunstwerken door € 10,= of een veelvoud van dit bedrag onder vermelding van "kerstloterij" en uw e-mailadres (NB '@' vervangen door 'AT') over te maken op onze Bankrekening: NL92 INGB 0004 1927 41 t.n.v. de Stichting "Friends of Young Bethlehem" te Gouda. Het lotnummer wordt vervolgens naar U gemaild.

De trekking vindt plaats bij gelegenheid van onze bestuursvergadering van 31 januari 2023. U krijgt daarvan bericht en uiteraard met een gelukwens als u gewonnen heeft.

return