Home | Actueel

Kerstloterij 2023

Ook wij zijn geschokt door de gebeurtenissen in Gaza, die eveneens hun weerslag hebben op de Westbank. Voor meer informatie zie o.a. de blog van Toine van Teeffelen, In de schaduw van Gaza: Geweld en blokkades op de Westelijke Jordaanoever.

Voor de morele support van onze vrienden in Bethlehem is het dit jaar van nog groter belang, dat onze traditionele Kerstloterij een succes wordt. We kiezen elk jaar voor een specifiek project van het Arab Educational Institute, dat tegenwoordig AEI-Pax Christi heet.

Gekozen is dit jaar voor het scholenproject "Burgerschap en Diversiteit: het samenleven als christenen en moslims". Het is een project dat al vele jaren loopt en uniek is in Palestina. Het doel is om het samenleven te bevorderen tussen Palestijnse christelijke en moslimse leerlingen via onder meer geïntegreerde godsdienstlessen op ca. 30 projectscholen. AEI-Pax Christi werkt hierbij samen met het Palestijnse Ministerie van Onderwijs.

Met de opbrengst van de loterij kunnen deze gezamenlijke godsdienstlessen georganiseerd en later geëvalueerd worden. Dit type gezamenlijke godsdienstlessen maken namelijk geen deel uit van het huidige leerplan en moeten dus apart georganiseerd en gefinancierd worden, zowel ten aanzien van themakeus als methodeontwikkeling.

Ook dit jaar stellen meerdere kunstenaars een object ter beschikking als prijs voor de loterij. Dit jaar zijn er opnieuw vier prijzen, waarvan er drie uitgekeerd worden.

"Ochtendlicht"
Andre Paul van Breda

Afm.: 21 x 29 cm
Olieverf

  

  

"Arrogant frog"
Ada Krowinkel

Afm.: 50 x70 cm
Acryl op Doek

"Olijfboomgaard
in Palestina"
Lidy Meier

Afm.: ca. 100 x 80 cm
Olie op linnen

  

  

"Druppelsgewijs"
Paul van Teeffelen

Afm. ca. 39 x 16 cm
Anröchter Grünstein

De winnaar van de eerste prijs heeft de (eerste) keus uit een van deze vier kunstwerken, de winnaar van de tweede prijs heeft de keus uit een van de drie overblijvende kunstwerken en de derde prijs winnaar mag kiezen uit de twee overgebleven werken. De kunstwerken worden bij winst thuis bezorgd, waar u in Nederland ook maar woont!

U kunt er ook voor kiezen uw gift als donatie over te maken. In dat geval dingt u niet mee in de loterij. Daarentegen kunt u uw gift aftrekken bij uw belastingaangifte. U kunt dat bij uw betaling vermelden.

U kunt meedingen naar deze kunstwerken door € 10,= of een veelvoud van dit bedrag onder vermelding van "kerstloterij" en uw e-mailadres (NB '@' vervangen door 'AT') over te maken op onze Bankrekening: NL92 INGB 0004 1927 41 t.n.v. de Stichting "Friends of Young Bethlehem" te Gouda. Het lotnummer wordt vervolgens naar U gemaild.

De trekking vindt plaats op onze bestuursvergadering 16 februari 2024. U krijgt daarvan bericht en uiteraard met een gelukwens als u gewonnen heeft.

return